5 vragen over tetradoeken
11 Jul

5 vragen over tetradoeken

Geschreven door: Ivan Keren gelezen: 354 Reacties: 0

5 vragen over tetradoeken

tetradoeken


  1. Wat zijn tetradoeken?
  2. Hoeveel tetradoeken heb je nodig?
  3. Wat is het verschil tussen een tetradoek en een hydrofiel en een muslin doek?
  4. Waar kan je tetradoeken online kopen?
  5. Hoe moet je je tetradoek wassen?


In deze blog post probeer ik een antwoord te geven op al jullie vragen.


Wat is een tetradoek?

Een tetradoek of hydrofiel doek is een doek gemaakt uit een stof die heel makkelijk vocht opneemt en ook heel snel opdroogt. Muslin is ook gewoon een andere naam voor deze handige doeken.

Je kan deze tetradoeken dus gebruiken voor heel veel verschillende praktische zaken.

In de eerste plaats worden tetradoeken vaak gebruikt als handdoek voor jouw baby, vooral vanwege de twee eigenschappen die ik net vermeld heb. 


Het snel opnemen van vocht en het snel drogen is ook ideaal wanneer je het doek gebruikt om je baby af te drogen, de tetradoek is ook veel zachter voor de huid van je baby dan een normale handdoek. Met een tetradoek kan je ook veel gemakkelijker tussen die kleine plooitjes en tussen de teentjes van jouw baby geraken.


Je kan ze ook gebruiken als knuffel, je leest het goed! Sommige baby's verkiezen de zachtheid van deze doeken en zien ze als knuffeldoekje. Het is zelfs zo dat bi sommige baby's die doekjes jaren als knuffeldoek worden gebruikt!


Een ander voorbeeld is als spuugdoek. Als jouw baby overgeeft of melk teruggeeft door bijvoorbeeld reflux, dan kan je er snel het braaksel of de melk mee opruimen. In je was neemt een tetradoek ook veel minder plaats in dan een handdoek, je kan er dus heel veel tegelijk wassen. 


Een tetradoek kan ook perfect over het waskussen of over het verzorgingskussen of zelfs over het hoofdkussen gelegd worden omdat dit doekje dan veel sneller kan afgewassen worden of vervangen worden. Vooral als jouw baby veel 'zevert', dan is een tetradoek heel handig op het hoofdkussen.


Inbakeren met tetradoeken is een ander vaak gebruikte techniek, je rolt je baby dan in het doek, je wikkelt hem of haar in zodat ze beter slapen omdat ze minder beweeglijk zijn. Er is geen enkel probleem met veiligheid want een hydrofiel doek ademt.


Je kan het doek ook gewoon op je verzorgingskussen leggen zodat het niet zo koud aanvoelt voor jouw baby wanneer je hem of haar uit bad neemt. Het kan ook handig zijn als jouw baby toevallig een plasje doet, zonder een tetradoek loopt de urine direct overal op het kussen.


Je kan ze ook gebruiken als dekentje in de zomer, zoals gezegd ademt de stof en voelt het dekentje heel licht aan op de huid.


Hoeveel tetradoeken heb je nodig?

Wanneer je al deze voordelen ziet van deze doeken dan besef je dat je er beter veel in huis hebt, onze oma zei altijd: "Je kan nooit tetradoeken genoeg in huis halen!"


Wat is het verschil tussen een tetradoek, een muslin of een hydrofieldoek?


Eigenlijk is er geen echt verschil, het zijn allemaal synoniemen voor ecologische lichte en ademende doeken die snel vocht opnemen en snel opdrogen.


Waar kan je deze tetradoeken online kopen?

Bij Grote Schatten natuurlijk! Wij hebben enkele topmerken die enkel echte tetradoeken verkopen die jaren meegaan in tegenstelling tot de doeken die je vaak vind in de goedkope winkels. Goedkoop wordt dan al snel duurkoop.

Het grootste aanbod tetradoeken en swaddles vinden we bij Aden en Anaïs.

tetradoeken kopen


Hoe moet je je tetradoek wassen?

Dat kan gewoon in de wasmachine.


Gerelateerde producten

Aden & Anais hoes verzorgingskussen Twinkle Grey
€ 24,50 Ex Tax: € 24,50

Aden & AnaisAden & Anais hoes verzorgingskussen twinkle greyDeze Aden en Anais klassieke hoes verzorgingskussen twinkle grey,  is gemaakt van mousseline, tetra  zeer fijn geweven katoen, 100% biologisch. De Aden en Anais verzorgingskussenhoezen zijn zeer zacht en perfect voor de huid van uw baby wanneer je hem gaat verschonen op deze hoes van Aden en Anais. Naarmate je deze hoes meer en meer gaat wassen gaat hij nog zachter worden als voorheen. Hij past op elk standaard verschoningskussen.Op zoek naar een origineel geboortecadeau? Met dit geschenk van Aden en Anais scoor je zeker en vast! Afmeting verpakking 23 x 23 x 4 cmAfmeting hoes 84 x 42 cm  Materiaal 100% zeer fijn geweven katoen - 100% biologische katoen Wasbaar op 60 ° C - wasdroger drogen..

Bestellen
Aden & Anais kleuterhanddoek Twinkle Grey
€ 33,50 Ex Tax: € 33,50

Aden & AnaisAden & Anais kleuterhanddoek twinkle greyDeze Aden en Anais kleuterhanddoek twinkel grey,  is een handdoek ideaal voor kleuters gemaakt van zeer zachte absorberende badstof met aan de rand afgewerkt met mousseline badstof. Deze Aden en Anais kleuterhanddoek is zeer zacht en perfect voor de huid van uw kleintje. De grootte van deze handdoek is ideaal voor je peuter of kleuter en houdt hem heerlijk warm.De tetradoeken en kleuterhanddoeken van Aden en Anais hebben allemaal een leuk en lieve print én ze worden steeds zachter naarmate je ze wast.Op zoek naar een origineel geboortecadeau? Met een geschenk van Aden en Anais scoor je zeker en vast! Afmeting 127 x 76 cm Materiaal 100% absorberend katoen - 100% biologische katoen Wasbaar op 60 ° C - wasdroger drogen..

Bestellen
Aden & Anais slaapzak zomer fawn
€ 34,50 Ex Tax: € 34,50

Aden & AnaisAden & Anais zomerslaapzak fawnDeze Aden en Anais slaapzak zomer fawn zijn slaapzakken die wereldwijd bekend zijn. Ze zijn gemaakt uit zeer fijn geweven muslin katoen, 100% organisch die heel zacht aanvoelen voor je baby. De slaapzakken van Aden en Anais zijn heel veilig, ze vervangen makkelijk een deken en voorkomen zo oververhitting van je baby.Deze Aden en Anais slaapzak is een slaapzak voor je baby verkrijgbaar met verschillende prints. Deze slaapzakken hebben een makkelijke rits vooraan die helemaal van boven tot onder opent. Ideaal dus wanneer je je baby moet verschonen.De slaapzakken van Aden en Anais mag je veel wassen, want hoe meer je ze wast hoe soepeler en zachter ze worden.Ben je op zoek naar een origineel geboortecadeau dan scoor je zeker met deze Aden en Anais artikelen! Je maakt er zowel mama als de baby blij mee.Bekijk zeker ook de onmisbare tetradoeken en andere zachte artikelen van Aden en Anais bij Grote Schatten.Materiaal 100% zeer fijn geweven katoen - 100% organisch katoen Wasbaar op 60°C - mag in de droogtrommelMatentabel slaapzak Aden en Anais: (zie bijlage)..

Bestellen
Aden & Anais slaapzak zomer leader of the pack - lions
€ 38,50 Ex Tax: € 38,50

Aden & AnaisAden & Anais zomerslaapzak leader of the pack - lionsDeze Aden en Anais slaapzak zomer leader of the pack - lions zijn slaapzakken die wereldwijd bekend zijn. Ze zijn gemaakt uit zeer fijn geweven muslin katoen, 100% organisch die heel zacht aanvoelen voor je baby. De slaapzakken van Aden en Anais zijn heel veilig, ze vervangen makkelijk een deken en voorkomen zo oververhitting van je baby.Deze Aden en Anais slaapzak is een slaapzak voor je baby verkrijgbaar met verschillende prints. Deze slaapzakken hebben een makkelijke rits vooraan die helemaal van boven tot onder opent. Ideaal dus wanneer je je baby moet verschonen.De slaapzakken van Aden en Anais mag je veel wassen, want hoe meer je ze wast hoe soepeler en zachter ze worden.Ben je op zoek naar een origineel geboortecadeau dan scoor je zeker met deze Aden en Anais artikelen! Je maakt er zowel mama als de baby blij mee.Bekijk zeker ook de onmisbare tetradoeken en andere zachte artikelen van Aden en Anais bij Grote Schatten.Materiaal 100% zeer fijn geweven katoen - 100% organisch katoen Wasbaar op 60°C - mag in de droogtrommelMatentabel slaapzak Aden en Anais: (zie bijlage)..

Bestellen
Aden & Anais slaapzak zomer heart breaker
€ 38,50 Ex Tax: € 38,50

Aden & AnaisAden & Anais zomerslaapzak heart breakerDeze Aden en Anais slaapzak zomer heart breaker zijn slaapzakken die wereldwijd bekend zijn. Ze zijn gemaakt uit zeer fijn geweven muslin katoen, 100% organisch die heel zacht aanvoelen voor je baby. De slaapzakken van Aden en Anais zijn heel veilig, ze vervangen makkelijk een deken en voorkomen zo oververhitting van je baby.Deze Aden en Anais slaapzak is een slaapzak voor je baby verkrijgbaar met verschillende prints. Deze slaapzakken hebben een makkelijke rits vooraan die helemaal van boven tot onder opent. Ideaal dus wanneer je je baby moet verschonen.De slaapzakken van Aden en Anais mag je veel wassen, want hoe meer je ze wast hoe soepeler en zachter ze worden.Ben je op zoek naar een origineel geboortecadeau dan scoor je zeker met deze Aden en Anais artikelen! Je maakt er zowel mama als de baby blij mee.Bekijk zeker ook de onmisbare tetradoeken en andere zachte artikelen van Aden en Anais bij Grote Schatten.Materiaal 100% zeer fijn geweven katoen - 100% organisch katoen Wasbaar op 60°C - mag in de droogtrommelMatentabel slaapzak Aden en Anais: (zie bijlage)..

Bestellen
Aden & Anais slaapzak zomer lovely
€ 38,50 Ex Tax: € 38,50

Aden & AnaisAden & Anais zomerslaapzak lovelyDeze Aden en Anais slaapzak zomer lovely zijn slaapzakken die wereldwijd bekend zijn. Ze zijn gemaakt uit zeer fijn geweven muslin katoen, 100% organisch die heel zacht aanvoelen voor je baby. De slaapzakken van Aden en Anais zijn heel veilig, ze vervangen makkelijk een deken en voorkomen zo oververhitting van je baby.Deze Aden en Anais slaapzak is een slaapzak voor je baby verkrijgbaar met verschillende prints. Deze slaapzakken hebben een makkelijke rits vooraan die helemaal van boven tot onder opent. Ideaal dus wanneer je je baby moet verschonen.De slaapzakken van Aden en Anais mag je veel wassen, want hoe meer je ze wast hoe soepeler en zachter ze worden.Ben je op zoek naar een origineel geboortecadeau dan scoor je zeker met deze Aden en Anais artikelen! Je maakt er zowel mama als de baby blij mee.Bekijk zeker ook de onmisbare tetradoeken en andere zachte artikelen van Aden en Anais bij Grote Schatten.Materiaal 100% zeer fijn geweven katoen - 100% organisch katoen Wasbaar op 60°C - mag in de droogtrommelMatentabel slaapzak Aden en Anais: (zie bijlage)..

Bestellen
Aden & Anais slaapzak zomer colour pop-stars
€ 38,50 Ex Tax: € 38,50

Aden & AnaisAden & Anais zomerslaapzak colour pop-starsDeze Aden en Anais slaapzak zomer colour pop-stars zijn slaapzakken die wereldwijd bekend zijn. Ze zijn gemaakt uit zeer fijn geweven muslin katoen, 100% organisch die heel zacht aanvoelen voor je baby. De slaapzakken van Aden en Anais zijn heel veilig, ze vervangen makkelijk een deken en voorkomen zo oververhitting van je baby.Deze Aden en Anais slaapzak is een slaapzak voor je baby verkrijgbaar met verschillende prints. Deze slaapzakken hebben een makkelijke rits vooraan die helemaal van boven tot onder opent. Ideaal dus wanneer je je baby moet verschonen.De slaapzakken van Aden en Anais mag je veel wassen, want hoe meer je ze wast hoe soepeler en zachter ze worden.Ben je op zoek naar een origineel geboortecadeau dan scoor je zeker met deze Aden en Anais artikelen! Je maakt er zowel mama als de baby blij mee.Bekijk zeker ook de onmisbare tetradoeken en andere zachte artikelen van Aden en Anais bij Grote Schatten.Materiaal 100% zeer fijn geweven katoen - 100% organisch katoen Wasbaar op 60°C - mag in de droogtrommelMatentabel slaapzak Aden en Anais: (zie bijlage)..

Bestellen
Aden & Anais musy tetradoek The Lion King Disney 3-pack
€ 27,50 Ex Tax: € 27,50

Aden & AnaisAden & Anais musy - tetradoek - baby muslin - The Lion King DisneyDeze tetradoek en swaddle van Aden en Anais zijn multifuncionele tetradoeken die wereldwijd bekend zijn. Ze zijn vervaardigt uit zeer fijn geweven muslin katoen, 100% organisch die heel zacht aanvoelen voor je baby wanneer hij bij het dagelijks gebruik wordt afgedroogd of verzorgd. De tetradoeken zijn zo fijn geweven, zodat ze makkelijk tussen de plooien van baby's billen gaan en zorgen dat je baby mooi is afgedroogd. Dit dankzij de tetradoek!Deze tetradoek is een set van 3  tetradoeken , een kleiner formaat musy genaamd, het zusje van de XL swaddles, heeft een leuke en frisse print. Door het kleinere formaat zijn deze tetradoeken heel handig om mee te nemen. Zo kan je deze swaddles en hydrofiele doeken niet alleen gebruiken bij het verzorgen van je baby maar kan hij gebruikt worden als spuugdoek of handdoek. Vele baby's raken al snel gehecht aan de tetradoek en wordt een knuffel voor je baby! Dit formaat tetradoeken / musy in muslin stof zijn te klein om in te bakeren!De tetradoeken van Aden en Anais zijn een must-have voor alle mama's! Zelfs celiberty's zijn helemaal weg van deze swaddles!En wees zeker niet bang de doeken veel te wassen want hoe meer je ze wast hoe soepeler ze worden. Wassen is dus de boodschap!Ben je op zoek naar een origineel geboortecadeau dan scoor je zeker met deze swaddles! Je maakt er zowel mama als baby blij mee.Bekijk ook de slaapzakken en andere zachte onmisbare artikelen van Aden en Anais bij Grote Schatten.Afmeting 70 x 70 cmMateriaal 100% zeer fijn geweven katoen - 100% organisch katoenWasbaar op 60°C - mag in de droogtommel..

Bestellen

Reageer

De waardering van www.groteschatten.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 43 reviews.

Beoordelingen

Frederic 13-01-2018

Jullie kleuterboekentasjes van Jeune Premier zijn prachtig! Amber is in de wolken met haar cadeautje!!! Veel succes met jullie fantastische webshop. Vanwege Fredje..

Ellen - België 27-10-2018

super service, prachtig ingepakt. ..

Norbert - België 17-02-2019

Goede communicatie, snelle levering, top bedrijf, top product...

Volg ons op sociale media!
”instagram_icon”