WELKOM in onze gezellige kinderwinkel te Gent - Mageleinstraat 41 of Shop online en kies voor afhaling te Grote Schatten of verzending - GRATIS verzending vanaf €60
+32 9 3520827
Gratis inpakservice op aanvraag!
Gratis verzending vanaf €60!
 
Hoe jouw baby inbakeren?
29 Aug

Hoe jouw baby inbakeren?

Posted By: Grote Schatten Times Read: 18898

Hoe jouw baby inbakeren met tetradoek?

Wat is inbakeren?

Inbakeren is het inwikkelen van jouw baby in doeken.

Wil je al eens snel gaan kijken naar onze tetradoeken? Klik dan hier: tetradoeken om je baby mee in te bakeren

Hoe moet je inbakeren?

Leg jouw baby altijd eerst op de rug. Je legt de armpjes mooi naast het lichaam en dan wikkel je tetradoek in 2 keer rond je baby. Je begint met de ene kant en doet daarna de andere kant. Niet te strak, zodat jouw baby zicht veilig en geborgen voelt maar nog vlot kan bewegen. De beentjes mogen wat losser zitten dan de armpjes.

Hier kan je een mooie uitleg bekijken van Aden en Anais:

Waarom moet je je baby inbakeren?

Inbakeren of inwikkelen kan helpen om jouw baby rustig te houden zodat hij of zij minder gaat bewegen tijdens het inslapen. Anders gaat je baby bij het minste geluid wakker schieten en beginnen rollen en draaien. Je geeft de baby een gevoel van geborgenheid en veiligheid waardoor ze beter slapen. Veel ouders gebruiken het inbakeren voor de volgende problemen: onze baby slaapt slecht in onze baby slaapt overdag niet onze baby is erg onrustig overdag onze baby blijft huilen wanneer hij of zij in haar wiegje ligt. 

Is inbakeren veilig?

Inbakeren is veilig als je het op de correcte manier doet, kijk nog eens naar onze video. Het lichaam krijgt nooit te warm wanneer je de juiste inbakerdoek gebruikt. Onze inbakerdoeken zijn tetradoeken van Aden en Anais en zijn zeer veilig omdat de stof ademt. Hoe meer je de doeken wast hoe luchtiger ze worden.

Tot welke leeftijd inbakeren?

Je kan best vanaf het moment dat het slaappatroon wat vaster geworden is beginnen met de tetradoek wat losser aan te doen. Vanaf 6 maanden kan je het beste stoppen. Op die leeftijd bewegen de baby's heel veel en zouden ze op hun buik kunnen rollen waardoor de kans op wiegedood aanwezig is.

Wat is beter: inbakeren of slaapzak?

Inbakeren is beter, in een slaapzak kan jouw baby te veel bewegen, ze flapperen dan met de armpjes en houden zo zichzelf wakker. Daarom is het inbakeren zo effectief, je fixeert de armpjes. Bij een slaapzak is dat niet het geval. Je kan wel slaapzakken vinden waar de armpjes ook in zitten, maar het is voor de kleine baby toch minder goed.

Is inbakeren altijd de oplossing?

Nee, natuurlijk niet. Als jouw baby last heeft van krampen in de buik of in de darmen, dan moet dit eerst bekeken worden. Ook kan jouw baby veel last hebben van reflux. Voor het merendeel van de baby's echter ligt het slecht slapen veelal aan het onrustig zijn door teveel beweging en dan kan een inbakerdoek wonderen doen!

Voorbeeld van het slaapgedrag van een baby.

Wij hebben zelf onze zoontjes vaak bekeken toen ze als baby in hun wiegje lagen. Als je dan je kindje observeert, dan schrikken ze toch heel vaak eens wakker. Soms van een krampje, soms van een geluid van buiten. Dit kan vaak voorkomen als ze overdag een middagdutje moeten doen. De buurman kan bijvoorbeeld net zin hebben om zijn grasmaaier uit te halen... Zonder tetradoek en zonder inbakeren sliepen onze zonen telkens maar heel kort, ze konden wel elke 20 minuten terug wakker schieten. Vanaf het moment dat wij de doeken van Aden en Anais begonnen te gebruiken zagen we een grote verbetering in het slaappatroon. Eerst werden de 20 minuten al snel 3 uren, en uiteindelijk sliepen onze zoontjes de hele nacht door.

Zorg voor een slaappatroon.

Het is belangrijk om al van een jonge leeftijd een slaappatroon te leren aan jouw kindje. Vanaf het moment dat je baby signalen geeft dat het moe wordt moet je je kindje in het bedje leggen, liefst mooi ingebakerd. Van zodra hij of zij dan terug wakker wordt is het belangrijk om eten te geven (fles). Zo begrijpt jouw kindje wat het verschil is tussen slaap signalen en moe zijn, en wakker worden en eten. Wacht dus niet te lang om je baby in te bakeren, vanaf het eerste signaal van moeheid mag je dit doen.

Je ziet dit patroon ook bij jezelf als mama of papa. Als je thuis komt van een zware werkdag heb je na het eten een dipje. Mocht je dan gaan liggen zou je snel in slaap vallen. Wanneer je dit niet doet, en je houdt jezelf wakker dan kan je later op de avond ook niet snel in slaap geraken, ook al ben je heel moe. Dat is eigenlijk hetzelfde patroon.

Probeer je dus in de plaats te stellen van jouw baby. Denk je dat baby zich moe voelt, dan moet je juist handelen. Bij het wakker worden hoort dan weer het drinken geven. Deze slaaproutine is een zeer goede manier om je kindje ook op latere leeftijd geen problemen te laten ondervinden met slapen. Je kan dan bij een iets ouder kindje beginnen met een bedroutine. Na het poetsen van de tandjes kan je nog een kort verhaaltje lezen zodat je kindje rustig wordt na alle drukte van de dag. Zo creëer je een mooie overgang van wakker zijn naar slapen.

Related products

Tetradoek swaddle Aden en Anais twinkle grey 4-pack
€ 57,50 Ex Tax: € 57,50

TetradoekTetradoek swaddle Aden en Anais jungle jam 4-packDeze tetradoek en swaddle van Aden en Anais is een multifuncionele inbakerdoek die wereldwijd bekend is. Deze mooie swaddles zijn vervaardigd uit zeer fijn geweven 100% bio katoen. Hierdoor voelt de swaddle heel zacht aan wanneer je baby bij dagelijks gebruik wordt afgedroogd of verzorgd. Doordat deze tetradoeken zo fijn geweven zijn geraak je heel eenvoudig tussen de plooien van baby's billen en dus netjes is afgedroogd.Deze Aden en Anais twinkle grey 4-pack is een set van 4 doeken met leuke en frisse prints en kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden dankzij hun XL formaat. Zo kan je deze swaddles en hydrofiele doeken niet alleen gebruiken bij het verzorgen van je baby maar kunnen ze dienen als spuugdoek, handdoek, doek tijdens het voeden van je baby en tijdens het wandelen met de kinderwagen dient dit perfect als zonnebescherming.Vele baby's raken snel gehecht aan deze doeken waardoor ze hun babyknuffel worden! Schaf daarom swaddles in reserve aan en was ze terzelfdertijd! Wees zeker niet bang de doeken veel te wassen want hoe meer je ze wast hoe soepeler en zachter ze worden.Op zoek naar een origineel geboortecadeau? Met deze swaddles van Aden & Anais scoor je bij mama én baby!Afmeting: 120 x 120 cmMateriaal: 100% bio katoenAantal: 4 swaddles in doosWasbaar: op 60°C - mag in de droogtommel..

Bestellen
Tetradoek swaddle Aden en Anais jungle jam 2-pack Tetradoek swaddle Aden en Anais jungle jam 2-pack Sold out
Tetradoek swaddle Aden en Anais jungle jam 2-pack
€ 39,50 Ex Tax: € 39,50

TetradoekTetradoek swaddle Aden en Anais jungle jam 2-packDeze tetradoek en swaddle van Aden en Anais is een multifuncionele inbakerdoek die wereldwijd bekend is. Deze mooie swaddles zijn vervaardigd uit zeer fijn geweven 100% biologisch muslin katoen. Hierdoor voelt de swaddle heel zacht aan wanneer je baby bij dagelijks gebruik wordt afgedroogd of verzorgd. Doordat deze tetradoeken zo fijn geweven zijn geraak je heel eenvoudig tussen de plooien van baby's billen en dus netjes is afgedroogd.Deze Aden en Anais jungle jam 2-pack is een set van 2 doeken met leuke en frisse prints en kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden dankzijn hun XL formaat. Zo kan je deze swaddles en hydrofiele doeken niet alleen gebruiken bij het verzorgen van je baby maar kunnen ze dienen als spuugdoek, handdoek, doek tijdens het voeden van je baby en tijdens het wandelen met de kinderwagen dient dit perfect als zonnebescherming.Vele baby's raken snel gehecht aan deze doeken waardoor ze hun babyknuffel worden! Schaf daarom swaddles in reserve aan en was ze terzelfdertijd! Wees zeker niet bang de doeken veel te wassen want hoe meer je ze wast hoe soepeler en zachter ze worden.Op zoek naar een origineel geboortecadeau? Met deze swaddles van Aden & Anais scoor je bij mama én baby! Afmeting: 120 x 120 cmMateriaal: 100% bio katoenAantal: 2 stuks in een doosWasbaar: op 60°C - mag in de droogtommel..

Sold out
Aden en Anais tetradoek swaddle leader of the pack 4-pack - OUT Aden en Anais tetradoek swaddle leader of the pack 4-pack - OUT Sold out
Aden en Anais tetradoek swaddle leader of the pack 4-pack - OUT
€ 54,50 Ex Tax: € 54,50

Aden en Anais tetradoekAden en Anais tetradoek swaddle leader of the packDe Aden en Anais tetradoek is een multifuncionele inbakerdoek voor je baby die ondertussen wereldwijd bekend is. Deze mooie muslin tetradoeken zijn vervaardigd uit zeer fijn geweven 100% bio katoen. Hierdoor voelt de swaddle heel zacht aan wanneer je baby bij dagelijks gebruik wordt afgedroogd of verzorgd. Doordat deze tetradoek zo fijn geweven is geraak je heel eenvoudig tussen de plooien van baby's billen en dus netjes is afgedroogd.Deze Aden en Anais leader of the pack 4-pack is een set van 4 doeken met leuke en frisse prints en kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden. De tetradoeken in XL formaat kan je onder andere gebruiken bij het verzorgen van je baby en kunnen even goed dienen als spuugdoek, handdoek of hydrofiele doek tijdens het voeden van je baby. Ook tijdens het wandelen met de kinderwagen dient dit perfect als zonnebescherming.Vele baby's raken snel gehecht aan deze doeken waardoor ze hun babyknuffel worden! Schaf daarom swaddles in reserve aan en was ze terzelfdertijd! Wees zeker niet bang de doeken veel te wassen want hoe meer je ze wast hoe soepeler en zachter ze worden.Op zoek naar een praktisch geboortecadeau? Met deze swaddles van Aden en Anais scoor je bij mama én baby!Afmeting: 120 x 120 cmMateriaal: 100% bio katoenAantal: 4 swaddles in doosWasbaar: op 60°C - mag in de droogtommel..

Sold out
Aden & Anais Tetradoek colour pop 4-pack - OUT Aden & Anais Tetradoek colour pop 4-pack - OUT Sold out
Aden & Anais Tetradoek colour pop 4-pack - OUT
€ 57,50 Ex Tax: € 57,50

Aden & AnaisAden & Anais tetradoek colour popDeze tetradoek en swaddle van Aden en Anais zijn multifuncionele inbakerdoeken die wereldwijd bekend zijn. Ze zijn vervaardigd uit zeer fijn geweven muslin katoen, 100% organisch die heel zacht aanvoelen voor je baby wanneer hij bij het dagelijks gebruik wordt afgedroogd of verzorgd. De tetradoeken zijn zo fijn geweven, zodat ze makkelijk tussen de plooien van baby's billen gaan en zorgen dat je baby mooi is afgedroogd. Dit dankzij de tetradoek!Deze tetradoek is een set van vier tetradoeken met een leuke print en frisse print. Deze tetradoeken hebben een XL formaat, heel handig want zo kan je ze voor verschillende doeleinden gebruiken.Zo kan je deze swaddles en hydrofiele doeken niet alleen gebruiken bij het verzorgen van je baby maar kan hij gebruikt worden als spuugdoek of handdoek. Als doek tijdens het voeden van je baby, ook kan je deze tetradoek makkelijk over een kinderwagen hangen en kan hij dienen als zonnewering.Vele baby's raken al snel gehecht aan de tetradoek en wordt een knuffel voor je baby! De tetradoeken van Aden en Anais zijn een must-have voor alle mama's! Zelfs celiberty's zijn helemaal weg van deze swaddles!En wees zeker niet bang de doeken veel te wassen want hoe meer je ze wast hoe soepeler ze worden. Wassen is dus de boodschap!Ben je op zoek naar een origineel geboortecadeau dan scoor je zeker met deze swaddles! Je maakt er zowel mama als baby blij mee.Bekijk ook de slaapzakken en andere zachte onmisbare artikelen van Aden en Anais bij Grote Schatten.Afmeting 120 x 120 cmMateriaal 100% zeer fijn geweven katoen - 100% organisch katoenWasbaar op 60°C - mag in de droogtommel..

Sold out

Write Comment

De waardering van www.groteschatten.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 272 reviews.