WELKOM in onze gezellige family and gift store te Gent - Mageleinstraat 41 of Shop online en kies voor afhaling te Grote Schatten of verzending - GRATIS verzending vanaf €60
+32 9 3520827
Gratis inpakservice op aanvraag!
Gratis verzending vanaf €60!
 
5 tips om huilbuien bij baby's te voorkomen!
27 Jun

5 tips om huilbuien bij baby's te voorkomen!

Posted By: Grote Schatten Times Read: 3823

Huilbaby's

Wat is de oorzaak van het huilen van een baby?

Het is heel normaal dat een baby in de eerste maanden heftige huilbuien heeft. Als dit gebeurt bij het eerste kindje dan leidt dit vaak tot paniek bij de jonge ouders.

Gemiddeld huilt een baby ongeveer 1 uur per dag, verspreid over de dag en nacht. Het is vaak zo dat er na een lange huilbui ook een lange en vaste slaap volgt omdat de baby moe is van het huilen.

In de meeste gevallen is de oorzaak hiervan te wijten aan darmkrampjes.

Het is dus niet omdat jouw baby eens een huilbui heeft dat het een huilbaby zou zijn. Men spreekt pas van een huilbaby wanneer de regel van 3 voorkomt. Wanneer jouw baby 3 u per dag, 3 dagen per week huilt en dit duurt 3 weken aan een stuk, dan kan het echt gaan om een probleem. Het hangt vaak ook af van hoeveel de ouder aan kan. 

Je kan echter heel veel doen om het huilen te voorkomen, hier volgen 5 tips om huilbuien te stoppen of te voorkomen:

Huilbaby voorkomen

1. Geef een fopspeen of knuffeldoekje aan jouw baby tussen de voedingen heen.

Dit vormt een troost en een afleiding voor jouw kindje om het wenen te doen stoppen.

2. Verander de houding van jouw baby in bed.

Als je zou merken dat jouw baby stopt met huilen wanneer je haar op haar buik legt dan kan dit een oplossing zijn tegen het huilen.

Wanneer je jouw baby op haar buik legt let je er goed op dat de ademhaling niet in het gedrang komt. Soms helpt het ook om jouw baby op haar zij te leggen, dat is sowieso beter voor de vertering van het voedsel.

3. Verander de stand van de wieg.

Misschien is het probleem gewoon heel simpel en is er teveel licht aanwezig waardoor jouw baby niet gemakkelijk kan inslapen.

4. Gebruik een tetrastof.

Heel vaak heeft de baby gewoon te warm omdat er een verkeerde stof wordt gebruikt. Tetradoeken zijn licht en ademend tegelijk. Deze doeken kunnen dienen als deken, maar ook gebruikt worden voor vele andere nuttige zaken. Het voordeel van inbakeren is bijvoorbeeld dat jouw baby lekker beschermd ingepakt ligt en vaak beter slaapt.

5. Beweging

Het klinkt contradictorisch, maar een constante beweging kan juist het effect hebben dat jouw baby er rustig van wordt. Veel mensen gebruiken hiervoor een schommelwieg.

Ook in de auto kan het zijn dat jouw kindje tot rust komt en in slaap valt.

Bij sommige baby's helpt het om een zachte achtergrondmuziek af te spelen, ze worden er rustiger van.

Wanneer deze tips niet helpen is er waarschijnlijk meer aan de hand.

Darmkrampjes

Heel vaak komt het voor dat een baby plotse pijn krijgt in de ingewanden. Je kan dit herkennen aan op optrekken van de beentjes.

Bovendien zal jouw kindje veel windjes laten.

Soms is het moeilijk om het verschil te merken tussen echte pijn door krampjes en het nijdig huilen dat we herkennen in een huilbui zonder dat er pijn aan te pas komt.

In het tweede geval spreken we dan van een "huilbaby".

Het huilen in beide gevallen stopt bijna altijd na de eerste 3 maanden. Het kan ook zijn dat jouw baby beide symptomen heeft. Het kan bijvoorbeeld beginnen met echte pijn en darmkrampjes en vervolgens over gaan tot nijdig blijven huilen na de pijn tot mama of papa de baby opneemt en troost.

Deze verschijnselen komen ook vaak alleen 's avonds voor. Het huilen bij krampen kan je makkelijker vaststellen omdat dit bijna altijd na de voeding voorkomt.

Een baby die vaak last heeft van darmkrampen kan vaak lichamelijk heel vlot vooruit gaan en groeien in gewicht, sommige baby's hebben gewoon meer honger dan andere.

Als jouw baby slechts af en toe een huilbui heeft, dan is dit eigenlijk heel normaal. Jouw baby ondervindt hier dan zeker geen schade van. Mocht er een extreme toestand ontstaan en de ouders kunnen het niet meer aan, dan is het beter om de dokter te raadplegen.

De dokter zal dan het slaappatroon bekijken, maar ook het eetpatroon en wanneer de huilbuien precies voorkomen.


Baby lactose intolerantie

Wanneer naast de huilbuien ook sprake is van spugen, huidproblemen en slaapproblemen, dan kan de dokter soms besluiten dat er sprake is van lactose intolerantie.

Dit wordt ook vaak koemelkeiwitallergie genoemd. Allergieën zijn echter zeer individueel en het is niet slim om te snel uit te gaan van deze diagnose.

De dokter kan samen met u een eliminatietest doen door tijdelijk te veranderen van voeding. Als borstvoeding gegeven wordt dan moet de moeder alle opname van dierlijke melk vermijden.

Als er geen verandering is na enkele weken, dan ligt het niet aan deze allergie. Dit moet sowieso in samenspraak met de dokter worden geregeld.

Je hoeft je niet schuldig te voelen wanneer je jouw baby niet kan troosten bij deze huilbuien. Het is ook zeer belangrijk voor zowel ouder als baby dat je niet oververmoeid geraakt.

Probeer dan bijvoorbeeld om elk afwisselend even een paar uur iets anders te doen terwijl de andere ouder bij de baby blijft.

Related products

Done by Deer fopspeendoekje elphee Done by Deer fopspeendoekje elphee Sold out
Done by Deer fopspeendoekje elphee
€ 25,95 Ex Tax: € 25,95

Done by Deer fopspeendoekjeDone by Deer knuffel Elphee en knuffeldoekje voor je fopspeenDit Done by Deer fopspeendoekje Cozy friend Elphee het olifantje, is een super zacht fopspeendoekje of knuffeldoekje. De knuffel is gemaakt uit verschillende materialen, voelt heerlijk zacht aan beide zijden en heeft leuke labeltjes waarmee baby's graag spelen. Een knuffeldoekje, baby's vinden het heerlijk om fijn te knuffelen, te ontdekken en getroost te worden met deze doudou. Dit knuffeldoekje is trouwens ook ideaal als fopspeenketting. Hang je tutje aan Elphee de olifant zijn slurf en je raakt hem nooit meer kwijt.Vanaf: +0MAfmetingen: 25 x 22 cmMateriaal: 100% katoen & 100% polyesterWasbaar: op 40°C - niet in de droger..

Sold out
Done by Deer knuffel roze fopspeendoekje Ozzo Done by Deer knuffel roze fopspeendoekje Ozzo Sold out
Done by Deer knuffel roze fopspeendoekje Ozzo
€ 19,50 Ex Tax: € 19,50

Done by Deer knuffelDone by Deer knuffel roze fopspeendoekje Ozzo Deze Done by Deer knuffel vriend en fopspeen houder Ozzo het roze nijlpaardje, een super zacht fopspeendoekje of knuffeldoekje. De knuffel is gemaakt uit verschillende materialen, voelt heerlijk zacht aan beide zijden, een zijde roze pluche de andere zijde katoen wit/roze gestreept. Deze knuffeldoek heeft leuke labeltjes waarmee baby graag zal spelen, heerlijk om knuffelen en te ontdekken. Dit knuffeldoekje is trouwens ook ideaal als fopspeenketting. Hang je fopspeen aan Ozzo het nijlpaard en je raakt hem nooit meer kwijt.Vanaf: +0MAfmetingen: 32 x 20 cmMateriaal: 100% katoen - 100% polyesterWasbaar: op 40°C - niet in de droger..

Sold out
Done by Deer knuffel fopspeen Ozzo blauw Done by Deer knuffel fopspeen Ozzo blauw Sold out
Done by Deer knuffel fopspeen Ozzo blauw
€ 19,50 Ex Tax: € 19,50

Done by Deer knuffelDone by Deer knuffel fopspeen Ozzo BlauwDeze Done by Deer knuffel vriend en fopspeen houder Ozzo het blauwe nijlpaardje, een super zacht fopspeendoekje of knuffeldoekje. De knuffel is gemaakt uit verschillende materialen, voelt heerlijk zacht aan beide zijden, een zijde blauwe pluche de andere zijde katoen wit/blauw gestreept. Deze knuffeldoek heeft leuke labeltjes waarmee baby graag zal spelen, heerlijk om knuffelen en te ontdekken. Dit knuffeldoekje is trouwens ook ideaal als fopspeenketting. Hang je fopspeen aan Ozzo het nijlpaard en je raakt hem nooit meer kwijt.Vanaf: +0MAfmetingen: 32 x 20 cmMateriaal: 100% katoen - 100% polyesterWasbaar: op 40°C - niet in de droger..

Sold out
Knuffeldoekje dino Jellycat Cordy Roy 23 cm
€ 23,00 Ex Tax: € 23,00

Knuffeldoekje dino Jellycat Cordy Roy 23 cmJellycat knuffeldoukjes Cordy Roy - Dino 23 cm - Zacht en wasbaar!Een knuffeldoekje kopen in de vorm van een dino? Deze groene lieve monstertjes worden al snel jouw baby z'n favoriete knuffel, een echte kleine dinosaurus voor jouw baby. Hij zal 's nachts waken over jouw kind zoals een tyrannosaurus rex! Maar dan veel schattiger... Deze knuffels zijn 100% veilig en hebben een kwaliteitsnorm.Shop dit knuffeldoekje dino van Jellycat bij Grote Schatten online - Of kom ons ruime assortiment ontdekken in de speelgoedwinkel te GentAfmeting: H 23 cmMateriaal: 100% polyesterWasbaar: met de hand - niet in de droogtrommelGetest en voldoet aan de Europese veiligheidsnorm voor speelgoed - EN71 delen 1,2 en 3 voor alle leeftijden.EEN JELLYCAT KNUFFEL IS HET PERFECTE GEBOORTECADEAU OF VERJAARDAGSGESCHENK. RUIME KEUZE JELLYCAT KNUFFELS EN KNUFFELDOEKEN BIJ GROTE SCHATTEN | ONLINE OF IN DE FYSIEKE KINDERWINEL TE GENT - ALLERLEI MOOIS VOOR BABY EN KIND...

Bestellen
Alpaca baby fopspeenhouder Lulu beige Dimpel Alpaca baby fopspeenhouder Lulu beige Dimpel Sold out
Alpaca baby fopspeenhouder Lulu beige Dimpel
€ 25,90 Ex Tax: € 25,90

Alpaca baby fopspeenhouderAlpaca baby fopspeenhouder Lulu beige DimpelDeze alpaca baby fopspeenhouder Lulu is een van de vele prachtige ontwerpen van het Belgische knuffel merk Dimpel. Dimpel brengt reeds vele jaren prachtige baby knuffels op de markt, meestal ontwerpen ze diertjes en zoals velen reeds weten krijgt ieder nieuw knuffeldiertje in de familie een nieuwe naam. Zo kregen bijvoorbeeld de konijntjes de naam Emma en de hondjes de naam Fifi. Het voordeel hiervan is dat bij verlies van een Dimpel knuffel het diertje gemakkelijk kan worden bijbesteld. Daarom raden wij u aan om steeds 2 à 3 reserveknuffels voor uw baby aan te schaffen. Dit kan u later of eerder uw kleintje veel verdiet besparen. Wanneer u meerdere knuffels heeft aangeschaft kan u ze beter op hetzelde moment wassen en afwisselend geven, dit om ervoor te zorgen dat er geen onderscheid kan gemaakt worden tussen de knuffels.Lulu de baby alpaca is een mooie, zachte beige mini doudou met korte haartjes, waar je baby snel gehecht zal aan raken. Je kleintje zal bij verdriet troost vinden bij zijn goeie vriend Lulu. Lulu de alpaca baby knuffel wordt al snel onmisbaar voor je grote schat!Afmeting: * Hoe meet ik mijn Dimpelknuffel (zie foto bijlage):Hoogte 24 cm - Lengte 21 cm * - 824109Machine wasbaar op 30°C - gebruik geen wasverzachterOP ZOEK NAAR EEN KNUFFEL? DEZE MINI DOUDOU LULU DE ALPACA VAN DIMPEL IS DE SCHATIGSTE BABY KNUFFEL DIE ER IS, GEEF HEM DAAROM ALS GEBOORTECADEAU EN SCOOR BIJ GROOT EN KLEIN!..

Sold out
Alpaca baby fopspeenhouder Lulu wit Dimpel Alpaca baby fopspeenhouder Lulu wit Dimpel Sold out
Alpaca baby fopspeenhouder Lulu wit Dimpel
€ 25,90 Ex Tax: € 25,90

Alpaca baby fopspeenhouderAlpaca baby fopspeenhouder Lulu wit DimpelDeze alpaca baby fopspeenhouder Lulu is een van de vele prachtige ontwerpen van het Belgische knuffel merk Dimpel. Dimpel brengt reeds vele jaren prachtige baby knuffels op de markt, meestal ontwerpen ze diertjes en zoals velen reeds weten krijgt ieder nieuw knuffeldiertje in de familie een nieuwe naam. Zo kregen bijvoorbeeld de konijntjes de naam Emma en de hondjes de naam Fifi. Het voordeel hiervan is dat bij verlies van een Dimpel knuffel het diertje gemakkelijk kan worden bijbesteld. Daarom raden wij u aan om steeds 2 à 3 reserveknuffels voor uw baby aan te schaffen. Dit kan u later of eerder uw kleintje veel verdiet besparen. Wanneer u meerdere knuffels heeft aangeschaft kan u ze beter op hetzelde moment wassen en afwisselend geven, dit om ervoor te zorgen dat er geen onderscheid kan gemaakt worden tussen de knuffels.Lulu de baby alpaca is een mooie, zachte witte mini doudou met korte haartjes, waar je baby snel gehecht zal aan raken. Je kleintje zal bij verdriet troost vinden bij zijn goeie vriend Lulu. Lulu de alpaca baby knuffel wordt al snel onmisbaar voor je grote schat!Afmeting: * Hoe meet ik mijn Dimpelknuffel (zie foto bijlage):Lengte 21 cm - Hoogte 24 cm* - 824005Machine wasbaar op 30°C - gebruik geen wasverzachterOP ZOEK NAAR EEN KNUFFEL? DEZE MINI DOUDOU LULU DE ALPACA VAN DIMPEL IS DE SCHATIGSTE BABY KNUFFEL DIE ER IS, GEEF HEM DAAROM ALS GEBOORTECADEAU EN SCOOR BIJ GROOT EN KLEIN!..

Sold out
Kangoeroe knuffeldoekje mosterd Trixie Kangoeroe knuffeldoekje mosterd Trixie Sold out
Kangoeroe knuffeldoekje mosterd Trixie
€ 13,00 Ex Tax: € 13,00

KangoeroeKangoeroe knuffeldoekje mosterd TrixieDeze kangoeroe knuffeldoek wordt al heel snel je baby's beste vriend want hij is handig vast te houden door de kleine baby handjes. Bovendien is deze knuffel vervaardigd uit heel zachte katoen namelijk tetra kwaliteit. Deze doudou neemt de vorm aan van een kangoeroe en is hierdoor perfect van vorm én kleur voor zowel een baby meisje als baby jongen.Uit onze ervaring weten we dat het heel belangrijk is ervoor te zorgen dat u steeds een reserveknuffel van uw kleintje's favoriet aankoopt én deze allemaal op hetzelfde moment wast en afwisselend aan je baby geeft. Dit voorkomt later veel verdriet.Dankzij de lange benen en oren heeft deze doudou een hoog knuffel en speelgehalte. Sleep je knuffel maar lekker mee naar oma en opa of naar de crèche. Komen de tandjes door? Sabber er dan maar heerlijk op los!Machine wasbaar op 30°Afmeting: 48 x 15 cm..

Sold out
Knuffeldoekje kangeroe Trixie
€ 12,90 Ex Tax: € 12,90

Knuffeldoekje kangeroe TrixieTrixie baby kangeroe knuffeltje witDeze witte kangoeroe knuffeldoek wordt al heel snel je baby's beste vriend want hij is handig vast te houden door de kleine baby handjes. Bovendien is deze knuffel vervaardigd uit heel zachte katoen namelijk tetra kwaliteit en van Belgische makelij. Deze doudou neemt de vorm aan van een kangoeroe en is hierdoor perfect van vorm én kleur voor zowel een baby meisje als baby jongen.Uit onze ervaring weten we dat het heel belangrijk is ervoor te zorgen dat u steeds een reserveknuffel van uw kleintje's favoriet aankoopt én deze allemaal op hetzelfde moment wast en afwisselend aan je baby geeft. Dit voorkomt later veel verdriet.Dankzij de lange benen en oren heeft deze doudou een hoog knuffel en speelgehalte. Sleep je knuffel maar lekker mee naar oma en opa of naar de crèche. Komen de tandjes door? Sabber er dan maar heerlijk op los!Machine wasbaar op 30°Afmeting: 48 x 15 cm..

Bestellen

Related Posts

Write Comment

De waardering van www.groteschatten.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 396 reviews.